Online training verhalend leren schrijven

Online training verhalend leren schrijven

Hoe maak je van een blog een verhaal? Welke onderdelen van het schrijven kun je gebruiken? Wat is de functie van zintuigen en gevoelens in je tekst? Welke vormen en stijlmiddelen kan je inzetten? Hoe kun je iets laten zien in plaats van het te vertellen?

De training omvat zes lessen met theorie, video's, tips en inspirerende schrijfopdrachten. Na afloop heb je je gereedschapskist als schrijver uitgebreid, en ben je klaar om vol vertrouwen je verhalen te delen met anderen.

Inhoud van de training:

Als je vertrouwen krijgt, durft te schrijven op je intuïtie, kun je je eigen stem of stijl vinden en een gevoel of emotie overbrengen op je lezer. Dat lukt alleen als je veel oefent. Ik vertel je in de eerste les hoe je je schroom overwint, de drang naar perfectie van je afschudt en je krijgt tips die helpen het gaspedaal in te drukken. Je krijgt ook meteen een opdracht. 

Met een goede eerste zin trek je de lezer in een verhaal. Maar hoe bedenk je zo'n flitsende start van je stuk waardoor mensen het vervolgens ook gaan uitlezen? In deze les gaan we ook aan de slag met je hoofd: structuur en opbouw van je blog, schrappen en polijsten. Soms confronterend, altijd leerzaam. We kijken ook hoe je ervoor zorgt dat mensen onderweg niet afhaken, bijvoorbeeld door het gebruik van de dialoog. Een stijlmiddel dat ervoor zorgt dat je tekst lekker en vlot leest.

Door verhalende en zintuigelijke elementen toe te voegen laat je je lezers zien wat je wil vertellen en zien je lezers het voor zich. Als je vervolgens je tekst ziet als materiaal waar je mee aan de slag kan, als je je verbeelding durft in te zetten, dan word je blog een verhaal. En daar houden lezers van! En hoe maak je het rond met een fijne uitsmijter of een inspirerende afsluiter? Ik vertel het in les 3. T

Hoe schrijf je een afgeronde scene en waarom zou je dat willen? In deze les leer ik je wat scenisch schrijven is, oefenen we met het schrijven van een dialoog en ga je veel oefenen met beeldend schrijven

Schrijven is schrappen, zo luidt een bekende uitspraak. Niet teveel overbodige woorden gebruiken en het over één onderwerp hebben in plaats van over drie. Kill your darlings noemen we dat ook wel, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe doe je dat, je ‘darlings killen?’ Je gaat er in les 5 mee aan de slag!

Een blog heeft een vrije vorm, waardoor je kunt experimenteren met allerlei genres: lijstjes, brieven, odes. Dat gaan je in deze laatste les dan ook doen!

Na de training heb je onder andere geleerd:

  • Hoe je mensen meeneemt in je verhaal en ze raakt met je woorden

  • Wat de toegevoegde waarde is van verhalende en zintuigelijke elementen aan je blogs of artikelen

  • Hoe je de kern van je verhaal op papier zet en voorkomt dat je allerlei zijwegen inslaat

  • Waar je inspiratie opdoet

  • Hoe je zo concreet mogelijk schrijft

  • Wat het verschil is tussen iets vertellen en iets laten zien

€197 (incl. BTW)

pim

Pim van der Lienden

Senior consultant

"Miloe heeft in korte tijd mijn plezier in én zelfvertrouwen om te schrijven een enorme boost te geven. Met een duidelijke structuur en schrijftips worden stukken veel beter leesbaar en lukt het duidelijke boodschappen over te brengen. Ik ben dichter bij mijn gevoel gekomen en kan dat ook goed op papier verwoorden. Je merkt dat Miloe een echte passie voor schrijven heeft en ze weet dit goed over te brengen op de groep."

ruth pannekoek

Ruth Pannenkoek

coach en change manager

"Een online schrijfcursus met een persoonlijk karakter. De kennis, voorbeelden en tips die Miloe met mij heeft gedeeld, hebben ervoor gezorgd dat mijn schrijfstijl zienderogen verbeterd is. Het grootste cadeau dat Miloe mij gegeven heeft, is dat ik mijn schrijfplezier hervonden heb."

alet

Alet Klarenbeek

Founder en directeur UP!

Miloe geeft uitdagende schrijftrainingen, waarin ze ter zake doende en inhoudelijke vakkennis deelt en je aanzet om je persoonlijke talent te onderzoeken. Ze heeft een heldere visie en begeleidt je in het schrijven van recht door zee teksten en persoonlijke verhalen. Prettige kleine groep, hard werken en tussendoor heel veel lol. Aanrader!

Miloe leerde me durven, meer vertrouwen op mezelf en doorgaan, ook als dat ‘wie ben jij om dit te doen’ weer de kop opsteekt. Tegen het onzekere kind in mij zeggen ‘Het is eng, maar we gaan het wél doen.’

 

Scroll naar boven