Miloe van Beek - Miloe van Beek
Miloe van Beek

Over Miloe van Beek

'Ik ben nergens echt goed in.' Het was mijn frustratie en overtuiging als meisje. Sporten, rekenen, dansen, muziek maken, ik wilde graag in een van die dingen uitblinken. Ik vergat voor het gemak dat ik bijzonder goed was in schrijven en op mijn tiende alle boeken in de plaatselijke bibliotheek al had gelezen. 

Na de Havo was de School voor Journalistiek een logische en voor mij zo ongeveer de enige keuze. Ik rondde 'm in vier jaar af en werkte jarenlang in als freelancer en in redactiefuncties bij Intermediair, het Financieele Dagblad en Sprout, en bladen als Libelle, Margriet, Ouders van Nu en Flair.

De laatste jaren ben ik me toe gaan leggen op het schrijven van boeken. Het opvoedboek 'Van achter het behang tot over je oren' verscheen in 2015 bij Uitgeverij Kosmos, ondernemersboek ‘Yes! I screwed up, 13 fouten die je bedrijf beter maken’, twee jaar later bij Uitgeverij Thema (in 2018 genomineerd voor Managementboek van het jaar.) Juni 2021 verscheen mijn familiegeschiedenis, ‘Daar praten wij niet over, de erfenis van een oorlogsverleden,’ bij Uitgeverij Orlando en juni 2023 kwam 'Doorbreek de cirkel, waarom opvoeden over jezelf gaat' uit bij Kosmos Uitgevers. Dit boek had binnen vier weken een derde druk. 

Ik volgde extra (schrijf-) en coachingsopleidingen bij Judith Koelemeijer, de Querido Academie en De School voor Transitie. Mijn 25 jaar ervaring als journalist en schrijver zet ik nu in om anderen (beter) te leren schrijven en bloggen zodat zij hun verhaal kunnen delen. 

Naast het geven van trainingen en masterclasses begeleid ik ondernemers met een boekenwens, zo was ik nauw betrokken bij het het gewaardeerde en gedurfde boek 'Via Mollie' van ondernemer Remco Boer en 'Ik ben niet eenzaam' van Alet Klarenbeek. Ook beoordeel ik als gecommitteerde het werk van afgestudeerden aan de School voor Journalistiek in Utrecht.

Via Arnhem, Utrecht en Amsterdam kwam ik in 2008 terecht in Amersfoort waar ik mijn huis deel met mijn man Marcel, tienerzoon- en dochter, twee honden en een kat. 

Podcasts

Ik ben regelmatig co-host bij de Mom you Can podcast van Elsbeth Teeling. Ze zijn te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts:

Scroll naar boven