Miloe van Beek - Miloe van Beek
Miloe van Beek

Over Miloe van Beek

Ik schrijf al zo lang als ik me kan herinneren. Als kind dagelijks in mijn dagboek, op school leefde ik me uit in fantasieverhalen. Na de School voor Journalistiek werkte ik als redacteur bij de tijdschriften Intermediair en Sprout, en daarna als freelancer voor onder zowel bladen als Libelle, Margriet en Flair als het Financieele Dagblad en Sprout. Voor onder andere De Club van Relaxte Moeders schrijf ik veelgelezen blogs, en ik ben auteur van drie boeken. Ondernemersboek ‘Yes! I screwed up, 13 fouten die je bedrijf beter maken’, kwam in 2017 uit bij Uitgeverij Thema en werd in 2018 genomineerd voor Managementboek van het jaar. Juni 2021 verscheen mijn familiegeschiedenis, ‘Daar praten wij niet over, de erfenis van een oorlogsverleden,’ bij Uitgeverij Orlando.

De afgelopen jaren volgde ik extra (schrijf-) en coachingsopleidingen bij Judith Koelemeijer, de Querido Academie en De School voor Transitie. Ik geef blogtrainingen en help ondernemers bij het schrijven hun boek. Ook beoordeel ik als gecomitteerde het werk van afgestudeerden aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Als schrijfdocent werk ik persoonlijk, motiverend, empathisch en ik ben eerlijk in mijn feedback.

Via Arnhem, Utrecht en Amsterdam kwam ik in 2008 terecht in Amersfoort waar ik mijn huis deel met mijn man Marcel, mijn kinderen Otis en Nina, een Friese Stabij Siep en ex-straathond Farah en kat Piet. Als ik niet aan het schrijen ben zoek ik mijn sleutels/portemonnee/telefoon/tas/sokken/oordopjes/waterfles, loop ik door het bos, zit op de bank met een boek, drink ik wijn of ben ik in mijn favoriete stad Amsterdam.

Podcasts

Ik ben regelmatig co-host bij de Mom you Can podcast van Elsbeth Teeling. Ze zijn te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts:

Scroll naar top