Trainingen - Miloe van Beek

Schrijftrainingen voor zzp'ers en ondernemers

In mijn schrijftrainingen leer ik je in acht weken mijn schrijfgeheimen en deel ik de ervaring die ik in ruim 25 jaar journalistiek en het schrijven van twee boeken en honderden blogs heb opgedaan.

25 jaar ervaring als journalist

Auteur van drie boeken

Veelgelezen blogs geschreven

1.

Online training verhalende blogs schrijven

Wil je vooral zelfstandig en in je eigen tijd oefenen en heb je geen behoefte aan feedback? Kies dan voor mijn online training zonder begeleiding. Naast zes lessen krijg je twee bonusvideo's met meer informatie over het schrijfproces en tips.

Inhoud van de training:

Als je vertrouwen krijgt, durft te schrijven op je intuïtie, kun je je eigen stem of stijl vinden en een gevoel of emotie overbrengen op je lezer. Dat lukt alleen als je veel oefent. Ik vertel je in de eerste les hoe je je schroom overwint, de drang naar perfectie van je afschudt en je krijgt tips die helpen het gaspedaal in te drukken.

De eerste zin van je blog is een belangrijke, als die de lezer meteen ‘vastgrijpt’, dan is de kans groot dat hij of zij je blog uitleest. Ook belangrijk: een goede kop, ook die prikkelt en wekt nieuwsgierigheid op. In deze les oefenen je tenslotte met het schrijven van een intro.

‘Intrinsiek.’ ‘Diepgaand.’ ‘Roeping.’ Het zijn ‘holle’ termen die je niet kunt vastpakken. Gebruik je ze in een blog of tekst, dan kan het zijn dat je lezer afhaakt. Herken ze en sla ze ‘plat’ zodat je tekst levendiger en concreter wordt. Ook gaan we oefenen met de dialoog: een gesprek tussen mensen. Een van de meest leuke en leesbare manieren om informatie over te brengen.

Schrijven is schrappen, zo luidt een bekende uitspraak. Na gas geven is het nu tijd om de rem in te drukken. Te zorgen dat je tekst focus heeft, er niet teveel overbodige woorden instaan en het over één onderwerp gaat in plaats van over drie. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe doe je dat, je ‘darlings killen?’ Je gaat er in les 4 mee aan de slag.

Door verhalende en zintuigelijke elementen toe te voegen laat je je lezers zien wat je wil vertellen en zien je lezers het voor zich.

Een blog heeft een vrije vorm, waardoor je kunt experimenteren met allerlei genres: lijstjes, brieven, odes. Dat gaan we in deze laatste les doen.

Na de training heb je onder andere geleerd:

 • Hoe je mensen meeneemt in je verhaal

 • Wat de toegevoegde waarde is van verhalende en zintuigelijke elementen aan je blogs of artikelen

 • Hoe je de kern van je verhaal op papier zet

 • Waar je inspiratie opdoet

 • Wat het nut is van koppen en intro’s

Ragnild Zonneveld

Ragnild Zonneveld

specialist hoogbegaafdheid

"Mede dankzij de begeleiding en feedback van Miloe zijn er inmiddels verschillende blogs van mij gepubliceerd. Dat had ik niet durven dromen. Ook ben ik verder op weg geholpen met mijn boek. Eigenlijk durf ik sinds de blogtraining pas tegen mezelf te zeggen dat ik kán schrijven."

Kosten: €175,-

2.

Online training verhalende blogs schrijven met persoonlijke feedback

Wil je naast de acht online lessen en twee video’s feedback en persoonlijke tips ontvangen op de schrijfoefeningen? Kies dan voor de training met persoonlijke begeleiding. Ik geef op twee schrijfopdrachten uitgebreide feedback waardoor je:

 • Blog een hoger niveau krijgt

 • Je een stok achter de deur hebt in de vorm van deadlines

 • Persoonlijke hulp krijgt bij het vinden van jouw unieke schrijfstijl

 • Na afloop twee kant en klare stukken hebt die je kan publiceren

ruth pannekoek

Ruth Pannenkoek

coach en change manager

"Een online schrijfcursus met een persoonlijk karakter. De kennis, voorbeelden en tips die Miloe met mij heeft gedeeld, hebben ervoor gezorgd dat mijn schrijfstijl zienderogen verbeterd is. Het grootste cadeau dat Miloe mij gegeven heeft, is dat ik mijn schrijfplezier hervonden heb."

Kosten: €299,-

3.

Online groepstraining verhalende blogs schrijven

Wil je naast feedback van mij graag meerdere meelezers hebben en vind je het leuk om ervaringen te delen? Doe dan mee aan de schrijftraining in een kleine groep. De ervaring leert dat schrijven in een groep leuk en leerzaam is.

 • Er doen maximaal zes mensen mee, dus er is veel persoonlijke aandacht

 • Op twee stukken krijg je schriftelijke feedback van mij en de groep

 • We spreken elkaar drie keer in een videogesprek

 • Je hebt na afloop minimaal twee stukken die je kan publiceren en bakken vol inspiratie

WhatsApp Image 2020-05-12 at 10.18.57

Jeanine Aarts

leidinggevende in de IT en aspirant schrijver

"Ik heb met veel enthousiasme de schrijftraining van Miloe gevolgd. De opdrachten waren uitdagend en gevarieerd, de feedback, tips en tricks professioneel en open. Het plezier dat het schrijven me gaf, maakte de training tot een hele waardevolle ervaring die niet alleen een paar goede blogs heeft opgeleverd, maar ook een motor was om door te gaan met schrijven in mijn eigen, authentieke stijl. Miloe weet die stijl goed naar boven te halen en vast te houden Een aanrader voor iedereen die gevorderd, beginnend, particulier of professioneel schrijver is!"

Eerstvolgende startmoment: maandag 25 mei 2020. VOL. Nieuwe data volgen!
Kosten: €299,-

4.

Persoonlijke schrijfcoaching

Heb je wat meer begeleiding nodig omdat je eindelijk wil beginnen aan dat boek? Wil je blogs schrijven om je zichtbaarheid vergroten, oefenen met verschillende vormen, stijlen en genres? Weten hoe en wat je kan verbeteren aan je schrijfstijl? Kies dan voor persoonlijke schrijfcoaching. Van tevoren bespreken we telefonisch of via beeldbellen je doelen, of je alleen stukken zelf in wil brengen of graag opdrachten wil krijgen die speciaal zijn afgestemd op jouw wensen.

Kosten: afhankelijk van je wensen, reken op ongeveer €75,- per uur

WhatsApp Image 2020-05-11 at 14.30.38

Hetty Bakker

verzuimspecialist

"Miloe's feedback is spot on, helder en goed. Ze is betrokken en heeft een vakkundige manier van kijken naar wat je als cursist/ schrijver bedoelt en hoe je dat goed overbrengt. Ze creëert bovendien een warme leeromgeving."

Scroll naar top