Trainingen - Miloe van Beek

Schrijftrainingen voor zzp'ers en ondernemers

In mijn schrijftrainingen leer ik je in zes weken mijn schrijfgeheimen en deel mijn ervaringen uit ruim 25 jaar journalistiek, het schrijven van twee boeken en honderden blogs.

25 jaar ervaring als journalist

Auteur van drie boeken

Veelgelezen blogs geschreven

1.

Verhalend Leren Bloggen groepstraining

Wil je graag met anderen in een klein groepje schrijfoefeningen doen? Heb je zin om nieuwe technieken te leren en inspiratie op te doen? In de intensieve zesweekse schrijftraining Verhalend leren Bloggen leer je hoe je van je blog een verhaal maakt. Wat is de functie van zintuigen en gevoelens? Welke vormen en stijlmiddelen kun je gebruiken? Hoe kun je iets laten zien in plaats van het te vertellen?

De training omvat zes lessen met theorie, tips en schrijfopdrachten. Elke week krijg je een online les met theorie, schrijfoefeningen en een video. De lessen zijn op vrijdagochtend van 10 tot 11 uur. Elke week bespreken we het onderwerp van die week, bijvoorbeeld dialogen, metaforen, schrappen, jargon, vorm, en ik geef feedback op een blog. We doen ook een korte schrijfoefening en je kunt vragen stellen.

Na deze training heb je je gereedschapskist als schrijver uitgebreid, meer vertrouwen gekregen in je schrijverskwaliteiten, een hoop inspiratie opgedaan en durf je te gaan experimenteren. 

Let op: in deze training krijg je mondelinge feedback maar geen individuele schriftelijke terugkoppeling op je werk. Wil je dit wel, doe dan mee met de VIP-variant (slechts vier plekken) Mail me voor mee info.

Wat gaan we doen?

 • Inspirerende en motiverende schrijfoefeningen

 • Tools waarmee je verhalende elementen aan je blogs toevoegt

 • Iedere week een ander thema

 • Tips en trucs voor het schrijven van blogs en verhalen

 • Schroom overwinnen

 • via Zoom dus lekker vanaf de bank met je eigen koffie/thee

Wat levert het je op?

 • Inspiratie en schrijfkriebels!

 • Heel veel nieuwe tools waarmee je verhalende en dus onderscheidende elementen aan je blogs toevoegt

 • Schrijfplezier in plaats van het gevoel dat je weer iets moet schrijven. Geen knipperende cursor meer maar ratelende vingers op je toetsenbord

 • Inzicht in de valkuilen bij het schrijven, waarom loop je vast en wat kan je eraan doen?

 • Meer reacties en interactie bij je stukken, en dus meer klanten

 • Het zelfvertrouwen om meer persoonlijke stukken te publiceren

 • De vaardigheid om je korter en krachtiger uit te drukken: je weet beter wat je wil vertellen en hoe je dat kan doen

Kosten: 400 euro voor zes zoombijeenkomsten, zes video's, zes lessen met schrijfoefeningen (ex btw)Let op je kan subsidie krijgen voor creatieve opleidingen! Check https://werktuigppo.nl

Startdatum: volgt, stuur een bericht als je interesse hebt dan zet ik je op de lijst

Wil je sneller leren door vaker persoonlijke, schriftelijke feedback op je blogs te ontvangen? Kies dan voor de VIP-variant met met intensieve persoonlijke begeleiding. Mail voor meer informatie.

Ragnild Zonneveld

Ragnild Zonneveld

specialist hoogbegaafdheid

"Mede dankzij de begeleiding en feedback van Miloe zijn er inmiddels verschillende blogs van mij gepubliceerd. Dat had ik niet durven dromen. Ook ben ik verder op weg geholpen met mijn boek. Eigenlijk durf ik sinds de blogtraining pas tegen mezelf te zeggen dat ik kán schrijven."

Natanja-de-Bruin-2017-CR_EmmilyB-17_Fotor-320x320

Natanja de Bruin

Organisatieadviseur

"Miloe geeft in haar training Verhalend leren bloggen een gevarieerd aanbod aan opdrachten, waardoor ik wekenlang met schrijfkoorts rondliep. Ik dacht de nodige schrijfvaardigheden te bezitten, maar werd tóch uitgedaagd om dieper op de materie van het leren schrijven in te gaan. Ik leerde onder andere hoe je een persoonlijk onderwerp universeel kan maken zodat het zoveel mogelijk lezers aanspreekt, hoe dialogen werken, ik oefende met het schrappen van mijn allerlaatste zin, en verrek, dat werkt. Door je werk te bespreken met andere deelnemers ontdekte ik het effect van mijn teksten op anderen, wat ontzettend interessant en leerzaam is. Miloe heeft oog en oor voor iedereen, is toegankelijk en weet met kalme stem en stimulerende feedback haarfijn duidelijk te maken waar het anders kan. Een aanrader voor iedereen die zijn of haar schrijfvaardigheden wil uitbouwen."

Michelle Jeucken

Michelle Kevenaar-Jeucken

Rechercheur

"'Wat wil je nu eigenlijk zeggen?’ is de simpele en belangrijke vraag die Miloe in haar cursus Verhalend Leren bloggen vaak stelde. Ze weet door dit soort vragen en feilloos tot de kern te komen. Dat samen met haar jarenlange ervaring zorgt dat ze je schrijven naar een hoger niveau tilt. De cursus en Miloe hebben gezorgd dat mijn liefde voor schrijven nog groter is geworden en ik  mijn perfectionisme behoorlijk los heb kunnen laten. Dit heeft iets heel moois vrijgemaakt, ik heb het gevoel dat ik steeds meer leer schilderen met woorden en ervaar veel meer vrijheid in mijn schrijven. Ik heb van de cursus genoten!"

6f6cde_klaartjevangasteren

Klaartje van Gasteren

Coach en partner bij de School voor Transitie

"Deze schrijftraining was precies wat ik nodig had om mijn schrijfblokkade op te heffen. De praktische regels en tips hebben me meer houvast gegeven in het schrijven, en ik zie ineens overal mogelijkheden om over te schrijven. Er was een goede balans tussen theorie en opdrachten en de feedback van zowel de groep als Miloe waren scherp en bemoedigend."

emelie

Emelie Walraven

Consultant

"Leuke en leerzame training gehad van Miloe! Grootste les: oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Ik kwam er achter dat er veel meer inspiratie en creativiteit in me zit dan ik van te voren had verwacht. Miloe heeft mij geholpen dit naar boven te halen en hier uitvoering aan te geven in de vorm van verschillende schrijfopdrachten. De persoonlijke feedback op deze schrijfopdracht waren van enorme toegevoegde waarde. Dank!"

r-fgpQFU_400x400

Sandra Temmerman

Ex-topzwemster, coach en ondernemer

"Wat vond ik het spannend om mee te doen aan deze training. Stemmetjes als ‘ik kan dit niet’ en ‘wie zit er op mijn boodschappen te wachten,’ gingen door mijn hoofd. Gelukkig leerde Miloe me hoe ik deze overtuigingen kan doorbreken en wat mijn persoonlijke schrijfstijl is die anderen kan raken. Daarbij heb ik mogen inzien dat schrijven een prachtige manier is om tot een zuivere boodschap te komen. Dit in combinatie met de krachtige technische tools hebben mij het vertrouwen gegeven om te gaan publiceren. Miloe is oordeelloos, kundig en weet je iedere keer weer aan te moedigen. Echt geweldig."

2.

Online training verhalend leren bloggen

In de intensieve zesweekse schrijftraining Verhalend leren Bloggen leer je in zes online lessen hoe je van je blog een verhaal maakt. Wat is de functie van zintuigen en gevoelens? Welke vormen en stijlmiddelen kun je gebruiken? Hoe kun je iets laten zien in plaats van het te vertellen? De training omvat een zes lessen met theorie, tips en schrijfopdrachten. Na deze training heb je je  gereedschapskist als schrijver uitgebreid, meer vertrouwen gekregen in je schrijverskwaliteiten, een hoop inspiratie opgedaan en durf je te gaan experimenteren. 

Inhoud van de training:

Als je vertrouwen krijgt, durft te schrijven op je intuïtie, kun je je eigen stem of stijl vinden en een gevoel of emotie overbrengen op je lezer. Dat lukt alleen als je veel oefent. Ik vertel je in de eerste les hoe je je schroom overwint, de drang naar perfectie van je afschudt en je krijgt tips die helpen het gaspedaal in te drukken. Je krijgt ook meteen een opdracht. 

Schrijven is behalve je hart open zetten ook nadenken. Waar moet wat, wat is relevant voor mijn verhaal en vooral: wat wil ik nou eigenlijk vertellen? Je gaat er in week 2 mee aan de slag. Daarnaast gaan we aan de slag met je zintuigen en kijken we naar de rol van beweging in je tekst. Een wandeling wekt namelijk niet alleen inspiratie op, het is ook een manier om letterlijk inspiratie op, je bouwt er ook bruggen mee in je verhaal.  

Met een goede eerste zin trek je de lezer in een verhaal. Maar hoe bedenk je zo'n flitsende start van je stuk waardoor mensen het vervolgens ook gaan uitlezen? En hoe maak je het rond met een fijne uitsmijter of een inspirerende afsluiter? Ik vertel het in les 3. Tot slot kijken we ook hoe je ervoor zorgt dat mensen onderweg niet afhaken, bijvoorbeeld door het gebruik van de dialoog. Een stijlmiddel dat ervoor zorgt dat je tekst lekker en vlot leest.

Schrijven is schrappen, zo luidt een bekende uitspraak. Niet teveel overbodige woorden gebruiken en het over één onderwerp hebben in plaats van over drie. Kill your daling noemen we dat ook wel, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe doe je dat, je ‘darlings killen?’ Je gaat er in les 4 mee aan de slag!

Door verhalende en zintuigelijke elementen toe te voegen laat je je lezers zien wat je wil vertellen en zien je lezers het voor zich. Als je vervolgens je tekst ziet als materiaal waar je mee aan de slag kan, als je je verbeelding durft in te zetten, dan word je blog een verhaal. En daar houden lezers van!

Een blog heeft een vrije vorm, waardoor je kunt experimenteren met allerlei genres: lijstjes, brieven, odes. Dat gaan je in deze laatste les dan ook doen!

Na de training heb je onder andere geleerd:

 • Hoe je mensen meeneemt in je verhaal en ze raakt met je woorden

 • Wat de toegevoegde waarde is van verhalende en zintuigelijke elementen aan je blogs of artikelen

 • Hoe je de kern van je verhaal op papier zet en voorkomt dat je allerlei zijwegen inslaat

 • Waar je inspiratie opdoet

 • Hoe je zo concreet mogelijk schrijft

 • Wat het verschil is tussen iets vertellen en iets laten zien

Start: wanneer je wil

Prijs: €175

pim

Pim van der Lienden

Senior consultant

"Miloe heeft in korte tijd mijn plezier in én zelfvertrouwen om te schrijven een enorme boost te geven. Met een duidelijke structuur en schrijftips worden stukken veel beter leesbaar en lukt het duidelijke boodschappen over te brengen. Ik ben dichter bij mijn gevoel gekomen en kan dat ook goed op papier verwoorden. Je merkt dat Miloe een echte passie voor schrijven heeft en ze weet dit goed over te brengen op de groep."

ruth pannekoek

Ruth Pannenkoek

coach en change manager

"Een online schrijfcursus met een persoonlijk karakter. De kennis, voorbeelden en tips die Miloe met mij heeft gedeeld, hebben ervoor gezorgd dat mijn schrijfstijl zienderogen verbeterd is. Het grootste cadeau dat Miloe mij gegeven heeft, is dat ik mijn schrijfplezier hervonden heb."

alet

Alet Klarenbeek

Founder en directeur UP!

Miloe geeft uitdagende schrijftrainingen, waarin ze ter zake doende en inhoudelijke vakkennis deelt en je aanzet om je persoonlijke talent te onderzoeken. Ze heeft een heldere visie en begeleidt je in het schrijven van recht door zee teksten en persoonlijke verhalen. Prettige kleine groep, hard werken en tussendoor heel veel lol. Aanrader!

Miloe leerde me durven, meer vertrouwen op mezelf en doorgaan, ook als dat ‘wie ben jij om dit te doen’ weer de kop opsteekt. Tegen het onzekere kind in mij zeggen ‘Het is eng, maar we gaan het wél doen.’

 

3.

Persoonlijke schrijfcoaching

Heb je na een schrijftraining nog behoefte aan feedback of begeleiding op je blogs, artikelen of een boek waar je aan werkt? Wil je weten of je opzet werkt, of wat je maakt raakt, wil je leren wat er anders of beter kan?

Kies dan voor persoonlijke schrijfcoaching. Ik werk met credits of trajecten van drie of zes maanden. We bespreken je wensen eerst (vrijbijvend) telefonisch, vervolgens krijg je opdrachten en deadlines, ik lees je werk en geef daarna uitgebreide schriftelijke en mondelinge feedback.

Kosten: in overleg

nicole

Nicole Loeffen

Leiderschapscoach en -trainer

'Ik ervaar de begeleiding van Miloe om beter te leren schrijven als een feestje. Ze is scherp op taal en inhoud, into the details (waar ik minder goed in ben) en stelt vragen om het plaatje voor de lezer compleet te krijgen. Ze laat niet los en gaat ervoor je zo te coachen dat het "perfect is" alsof het een stuk van haarzelf is. We zijn bloedserieus en hebben pret samen. Ik kan iedereen die schrijven leuk vind en zichzelf als schrijver serieus neemt van harte aanbevelen om met Miloe te gaan werken.'

remco

Remco Boer

Ondernemer

'Daar ligt het dan, de eerste versie. Tweehonderd pagina’s dik. Maanden aan gewerkt. Vele tienduizenden woorden geschreven en herschreven. Geworsteld met spanningsbogen, personages en schrijven in beelden. Maar toch, het is gewoon niet goed genoeg. Het is niet wat het had kunnen zijn of zou moeten zijn. En ondertussen bekruipt mij een scriptie gevoel. Maar inleveren voor een zesje zit er dit keer niet in.

Via via had ik het nummer van Miloe gekregen. Eerst haar boek en artikelen gelezen. Daarna appte ik haar of ze me kon helpen mijn boek beter te maken.

Iemand omschreef Miloe ooit als aan kanon. En dat is ze. We spraken uren met elkaar zodat zij het verhaal, de intentie erachter en de feitelijkheden zou begrijpen. Ze verschoof passages, kortte stukken in, voegde dingen toe. Honderden kleine en grote ingrepen maakte de tekst veel leesbaarder. Duizenden woorden sneuvelden omdat het korter, duidelijker en strakker kon. Door haar bezig te zien, heb ik bovendien beter leren schrijven.

De vrees dat door alle aanpassingen mijn stem zou verdwijnen en het de tekst van Miloe zou worden bleek onterecht. Het bleef mijn verhaal. Alleen veel beter. Dankzij Miloe.'

4.

Masterclass met Jelte Nieuwenhuis: Schrijf jouw Persoonlijke Verhaal

Heb jij al wat schrijfervaring en wil je eindelijk dat persoonlijke boek schrijven over wat je mee hebt gemaakt, maar vind je het moeilijk om te starten of door te zetten? Twijfel je of je de goede vorm hebt, of het wel interessant genoeg is wat je wil vertellen? Wil je graag  feedback krijgen op je plan? Meld je dan aan voor deze masterclass. Samen met redacteur en literair agent Jelte Nieuwenhuis vertel ik over stijlmiddelen die je in kan zetten, hoe je een goede vorm vind, je leert over overtuigend schrijven, hoe je je 'vertelstem' vindt en hoe het werkt in uitgeefland. We gaan tijdens de masterclass je idee verder aanscherpen, we doen oefeningen en er is ook voldoende ruimte voor vragen.

Datum: 26 november van 10 tot 16 uur

Locatie: Amersfoort

Kosten: 375 euro ex btw, incl lunch

Na de masterclass heb je onder andere geleerd:

 • Hoe je een goede outline van je boek schrijft (en wat het verschil is met een synosis)

 • Welke stijlmiddelen je in kan zetten om je verhaal goed te vertellen

 • Hoe je het persoonlijke universeel kan maken

 • Meer over de structuur en vorm van je boek (en je leert waarom die van tevoren nog niet vast hoeft te staan)

 • Hoe je geloofwaardig kunt schrijven

 • Waar uitgevers in geïnteresseerd zijn

 • Wat de grootste valkuilen zijn bij het schrijven van een boek

WhatsApp Image 2020-05-11 at 14.30.38

Hetty Bakker

verzuimspecialist

"Miloe's feedback is spot on, helder en goed. Ze is betrokken en heeft een vakkundige manier van kijken naar wat je als cursist/ schrijver bedoelt en hoe je dat goed overbrengt. Ze creëert bovendien een warme leeromgeving."

ingelise

Ingelise de Boer

Persvoorlichter Europees Parlement

De cursus van Miloe gaf mij voor het eerst sinds lange tijd weer echte schrijfkriebels. Goede afwisselende lessen, uitdagende opdrachten en commentaar dat altijd spot-on en opbouwend is. Door de nadruk op verhalende teksten graaft het net wat dieper dan ‘gewoon schrijven’. Het werken in een groep, online, is ook echt een meerwaarde Een aanrader!

tessa

Tessa Plug

Junior consultant

"Door de training verhalend leren bloggen, besef ik mij hoe leuk ik schrijven vind. Ik ben me bewuster van mijn schrijfstijl, mijn sterke punten en valkuilen. De heldere feedback op mijn blogs heeft hier bij geholpen. Zij gaven mij handvatten en het vertrouwen om verder te schrijven. Ik durf met meer lef te schrijven en zelfs mijn stukken te publiceren! Dank!"

Scroll naar top