Creatieve herfst-schrijfchallenge - Miloe van Beek

Creatieve herfst-schrijfchallenge

De herfst is mijn favoriete tijd van het jaar. Gordijnen dicht, dikke sokken en kaarsen aan, kop thee erbij, speculaasjes en schrijven maar! Niet alleen de natuur, ook wij keren in de herfst en winter meer naar binnen. Daarom is het de perfecte periode om aan de slag te gaan met een persoonlijk verhaal: van binnen naar buiten.

Heb jij ook langer de wens om je verhaal op papier te zetten maar lukt het niet goed om te beginnen? Blijf je in je hoofd zitten omdat je je afvraagt 'wie erop zit te wachten?' Wil je voorkomen dat je persoonlijke verhaal een ‘en toen en toen en toen’ opsomming wordt? Dan is creatief schrijven de oplossing. Door simpelweg te doen te doen, doorbreek je de impasse, leg je de stemmetjes in je hoofd en de twijfels het zwijgen op. Je spreekt je creatieve rechterhersenhelft aan, waar je gevoel zit, en zet de linker analytische, structurele planmatige kant even uit. Dat maakt creatief schrijven ook nog eens heel erg leuk! 

In mijn creatieve herfst-schrijfchallege gaan we drie avonden inspirerende schrijfoefeningen doen en schroom overwinnen. We oefenen met beeldend, levendig en spannend schrijven en gaan verhalen delen. Leer hoe je je zintuigen gebruikt, emotie en gevoelens kunt laten zien in plaats van vertellen, wat dialoog kan doen en op welke manier je beweging in kan zetten. 

Breng kortom je verhaal tot leven zodat je lezers zich erin kunnen onderdompelen en meeleven met jou of de personages! 

Wat krijg je tijdens deze challenge:

  • Drie keer een inspirerende schrijfbijeenkomst via Zoom

  • Oefeningen die je vrij laten denken en schrijven

  • Je leert hoe je je persoonlijke ervaringen kunt omtoveren in een boeiend verhaal

  • Toegang tot een online community van schrijvers waar je stukken kunt uitwisselen

  • Een e-book over het schrijven van persoonlijke verhalen en scenes

  • Extra: een checklist scenisch schrijven

  • Extra voor wie een boek wil schrijven: een werkboek Schatgraven waarin je op zoek gaat naar het verhaal dat jij echt wil vertellen

  • De mogelijkheid om mij al je vragen te stellen

  • Korting op mijn Online Verhalend Leren Schrijven Training

Deze challenge is geschikt voor iedereen die meer wil schrijven, die wil leren hoe je een persoonlijk verhaal creatief kan opschrijven, die wil experimenteren en proberen. Je hebt geen ervaring nodig! De oefeningen zullen je meer vrijheid geven in je schrijven, je gaat anders kijken naar herinneringen en de tips kun je direct gebruiken als je meer wil publiceren op social media of je nieuwsbrieven leuker en spannender wil maken.

Let op: we delen ter plekke stukken tijdens de Zoom-bijeenkomsten en ik reageer, maar je krijgt in deze challenge geen persoonlijke feedback van mij.

Kun je niet live aanwezig zijn bij een van de drie Zoom dan krijg je een opname!

Waar en wanneer?

Drie woensdagavonden, 22 en 29-11 en 6-12, van 20 tot 21.30 uur via Zoom.

Prijs: 97 euro als je je voor 9 november opgeeft, daarna wordt de prijs 117 euro (excl btw)

ingelise

Ingelise de Boer

Persvoorlichter Europees Parlement

De cursus van Miloe gaf mij voor het eerst sinds lange tijd weer echte schrijfkriebels. Goede afwisselende lessen, uitdagende opdrachten en commentaar dat altijd spot-on en opbouwend is. Door de nadruk op verhalende teksten graaft het net wat dieper dan ‘gewoon schrijven’. Het werken in een groep, online, is ook echt een meerwaarde Een aanrader!

tessa

Tessa Plug

Junior consultant

"Door de training verhalend leren bloggen, besef ik mij hoe leuk ik schrijven vind. Ik ben me bewuster van mijn schrijfstijl, mijn sterke punten en valkuilen. De heldere feedback op mijn blogs heeft hier bij geholpen. Zij gaven mij handvatten en het vertrouwen om verder te schrijven. Ik durf met meer lef te schrijven en zelfs mijn stukken te publiceren! Dank!"

Ragnild Zonneveld

Ragnild Zonneveld

specialist hoogbegaafdheid

"Mede dankzij de begeleiding en feedback van Miloe zijn er inmiddels verschillende blogs van mij gepubliceerd. Dat had ik niet durven dromen. Ook ben ik verder op weg geholpen met mijn boek. Eigenlijk durf ik sinds de blogtraining pas tegen mezelf te zeggen dat ik kán schrijven."

Natanja-de-Bruin-2017-CR_EmmilyB-17_Fotor-320x320

Natanja de Bruin

Organisatieadviseur

"Miloe geeft in haar training Verhalend leren bloggen een gevarieerd aanbod aan opdrachten, waardoor ik wekenlang met schrijfkoorts rondliep. Ik dacht de nodige schrijfvaardigheden te bezitten, maar werd tóch uitgedaagd om dieper op de materie van het leren schrijven in te gaan. Ik leerde onder andere hoe je een persoonlijk onderwerp universeel kan maken zodat het zoveel mogelijk lezers aanspreekt, hoe dialogen werken, ik oefende met het schrappen van mijn allerlaatste zin, en verrek, dat werkt. Door je werk te bespreken met andere deelnemers ontdekte ik het effect van mijn teksten op anderen, wat ontzettend interessant en leerzaam is. Miloe heeft oog en oor voor iedereen, is toegankelijk en weet met kalme stem en stimulerende feedback haarfijn duidelijk te maken waar het anders kan. Een aanrader voor iedereen die zijn of haar schrijfvaardigheden wil uitbouwen."

Michelle Jeucken

Michelle Kevenaar-Jeucken

Rechercheur

"'Wat wil je nu eigenlijk zeggen?’ is de simpele en belangrijke vraag die Miloe in haar cursus Verhalend Leren bloggen vaak stelde. Ze weet door dit soort vragen en feilloos tot de kern te komen. Dat samen met haar jarenlange ervaring zorgt dat ze je schrijven naar een hoger niveau tilt. De cursus en Miloe hebben gezorgd dat mijn liefde voor schrijven nog groter is geworden en ik  mijn perfectionisme behoorlijk los heb kunnen laten. Dit heeft iets heel moois vrijgemaakt, ik heb het gevoel dat ik steeds meer leer schilderen met woorden en ervaar veel meer vrijheid in mijn schrijven. Ik heb van de cursus genoten!"

6f6cde_klaartjevangasteren

Klaartje van Gasteren

Coach en partner bij de School voor Transitie

"Deze schrijftraining was precies wat ik nodig had om mijn schrijfblokkade op te heffen. De praktische regels en tips hebben me meer houvast gegeven in het schrijven, en ik zie ineens overal mogelijkheden om over te schrijven. Er was een goede balans tussen theorie en opdrachten en de feedback van zowel de groep als Miloe waren scherp en bemoedigend."

emelie

Emelie Walraven

Consultant

"Leuke en leerzame training gehad van Miloe! Grootste les: oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Ik kwam er achter dat er veel meer inspiratie en creativiteit in me zit dan ik van te voren had verwacht. Miloe heeft mij geholpen dit naar boven te halen en hier uitvoering aan te geven in de vorm van verschillende schrijfopdrachten. De persoonlijke feedback op deze schrijfopdracht waren van enorme toegevoegde waarde. Dank!"

r-fgpQFU_400x400

Sandra Temmerman

Ex-topzwemster, coach en ondernemer

"Wat vond ik het spannend om mee te doen aan deze training. Stemmetjes als ‘ik kan dit niet’ en ‘wie zit er op mijn boodschappen te wachten,’ gingen door mijn hoofd. Gelukkig leerde Miloe me hoe ik deze overtuigingen kan doorbreken en wat mijn persoonlijke schrijfstijl is die anderen kan raken. Daarbij heb ik mogen inzien dat schrijven een prachtige manier is om tot een zuivere boodschap te komen. Dit in combinatie met de krachtige technische tools hebben mij het vertrouwen gegeven om te gaan publiceren. Miloe is oordeelloos, kundig en weet je iedere keer weer aan te moedigen. Echt geweldig."

Lydia de Klerk

HR-manager

'Deze training is een enorme aanmoediging geweest om echt de stap te nemen om te gaan schrijven en over die drempel te stappen om mijn schrijfsels te durven delen met de buitenwereld. Op een organische manier loodst Miloe je door de wereld van het Verhalend Bloggen heen en daagt je uit om kritisch te kijken, keuzes te maken, stijlen en nieuwe vormen uit te proberen, dichter naar jezelf toe te schrijven en soms juist op afstand naar je stuk te kijken. Je stukken worden hier interessanter en krachtiger van. Miloe stimuleert de individuele ontwikkeling van iedere cursist zonder oordeel maar wél met directe, soms confronterende feedback, suggesties en soms het verzoek opnieuw te kijken wat je met een stuk zou kunnen doen. Ik heb er veel aan gehad en merk dat ik creatiever maar ook kritischer ben gaan schrijven met een betere fundering en een berg aan nieuwe ideeën!'

Frances Jonkers

Loopbaan- en levenscoach

'Bij Miloe leerde ik vooruit te stappen in schrijven. Ik leerde dat schrijven me helpt om diepere lagen in mezelf onder woorden te brengen. Herinneringen aan het papier toe te vertrouwen zodat er ineens taal voor is. Miloe is een meester in het aansluiten bij waar jij bent. Ze verandert je niet, ze moedigt aan, inspireert en gaat voor.'

Muriel Gordijn

Projectleider

'Miloe is heel bevlogen en betrokken bij iedereen. Al in de eerste les is haar missie helder: nog meer mensen aanmoedigen vooral hun eigen teksten te delen in plaats van vooral op andere verhalen te reageren. Ze heeft een mooie, inhoudelijk online leeromgeving opgezet waarin theorie en oefeningen elkaar versterken. En die oefeningen, die zijn soms best pittig. Want hoe rem je op tijd en vertel je met zintuigen beeldend jouw verhaal? Kortom: een leerzame en inspirerende training waar ik met veel plezier en nog meer schrijfzin op terugkijk.'

Scroll naar boven