12-weekse training 'van idee naar boek' - Miloe van Beek

12-weekse training ‘van idee naar boek’

Een eigen boek, met daarin jouw kennis en ervaringen, dat wat jij hebt meegemaakt, wat je heeft gevormd, het is de wens van velen. Je wil anderen ermee inspireren, hoop geven, iets tastbaars in de wereld zetten, vastleggen wat je weet en hebt geleerd. Helaas blijft dit vaak bij een droom, een die soms maanden of jaren met je meegaat omdat het maar niet lukt om dat idee ook daadwerkelijk van je hoofd op het papier te krijgen. Misschien blijf je hangen in ‘hoe moet dat dan’, of ‘is het wel interessant genoeg?’ - vragen.

Misschien omdat je er geen tijd voor vrijmaakt en een stok achter de deur mist, wie weet heb je handvaten nodig, bemoediging en feedback.

Wat de reden ook is, in mijn training ‘Van idee naar boek’ help ik je in zes stappen van idee naar een duidelijk fundament onder je persoonlijke non-fictie boek. Je krijgt vertrouwen, feedback, deadlines ik laat je anders kijken naar je verhaal, we ontdekken samen wat je echt wil vertellen, waar het goud zit en ik leer je schrijven als een schrijver.

Wat ga je doen?

 • 10 bijeenkomsten, waarvan twee keer live (een halve dag bij de start en een hele aan het eind) en acht via Zoom

 • In een online academie doorloop je zes onderdelen van het schrijven

 • Je leert waarom het belangrijk is dat er in je verhaal een conflict of probleem zit

 • Je leert dialogen schrijven en wanneer die in te zetten

 • Je weet hoe je het persoonlijke universeel maakt en andersom. Hoe zorg je er kortom voor dat je persoonlijke verhaal ook voor een onbekende lezer interessant wordt en hoe maak je grote begrippen en emoties klein?

 • Je leert je eigen werk te herschrijven

 • We gaan aan de slag met de rode draad, de titel, pitch en de achterflap.

 • Tijdens een 1:1 sessie van 45 minuten gaan we je plan verder finetunen

 • Je krijgt feedback op het Schatgraven werkboek en drie scenes van 1000 woorden. Ik zal ook regelmatig een fragment live bespreken, en jullie gaan samen in zoom-kamertjes aan de slag om feedback uit te wisselen. We zullen soms ook gaan schrijven samen.

 • In een besloten Facebookgroep kun je ervaringen uitwisselen en vragen stellen

Extra:

Gastlessen, brainstorms en q&a's met auteurs en schrijfcoaches als Roos Schlikker en Elsbeth Teeling over dialoog, scenisch schrijven, titel en vorm.

Na afloop:

 • Heb je zes fragmenten geschreven, in de eerste bijeenkomst spreek je af hoe lang die ongeveer zullen zijn. Let op: je krijgt van mij op de helft van je fragmenten schriftelijk feedback. De rest bespreken jullie onderling en ik kies er 1 uit in de Zoom.

 • Heb je een goed beeld van waar je boek over gaat en wat je kan doen om het verder te brengen

 • Weet je hoe je scenes schrijft, welke onderdelen je wil gebruiken en welke passen bij het thema van je boek

 • Wat er nodig is om je boek zo te schrijven dat het ook daadwerkelijk wordt gelezen

 • Heb je je gereedschapskist als schrijver uitgebreid

 • Kun je grotere thema’s klein maken en snap je waarom het kleine het grote vertelt

 • Heb je geoefend met het schrijven over emoties en gevoelens

 • Heb je zelfvertrouwen en motivatie om je boek daadwerkelijk af te maken

 • Weet je meer over het uitgeefproces en welke keuzes je daarin kan maken

Voor wie?

 • Iedereen die een persoonlijk non-fictie boek wil schrijven dat leest als een roman. Je kunt al wat op papier hebben of nog bijna niks.
 • Iedereen die bereid is zelfstandig te werken
 • Iedereen die tegen deadlines en feedback kan
 • Iedereen die bereid is om om de week 1000 woorden van een andere deelnemer te lezen

Praktisch

Start en kennismaking vrijdag 2 februari van 10 tot 13 uur in Amersfoort. Daarna wekelijks een Zoom op de vrijdagochtend, muv de voorjaarsvakantie. Afsluitende livedag op 19 april.

Prijs: €1.997 ex btw. Dit mag je in 2 of 3 termijnen betalen. Geef je je voor 24-12-12 op dan krijg je 48 euro vroegboekkorting. Werk je in de creatieve sector? Va de Werktuig PPO regeling kun je een derde vergoed krijgen.

Enthousiast over deze 12-weekse training? Plan dan eerst een kennismakingsgesprek met mij in. 

ingelise

Ingelise de Boer

Persvoorlichter Europees Parlement

De cursus van Miloe gaf mij voor het eerst sinds lange tijd weer echte schrijfkriebels. Goede afwisselende lessen, uitdagende opdrachten en commentaar dat altijd spot-on en opbouwend is. Door de nadruk op verhalende teksten graaft het net wat dieper dan ‘gewoon schrijven’. Het werken in een groep, online, is ook echt een meerwaarde Een aanrader!

tessa

Tessa Plug

Junior consultant

"Door de training verhalend leren bloggen, besef ik mij hoe leuk ik schrijven vind. Ik ben me bewuster van mijn schrijfstijl, mijn sterke punten en valkuilen. De heldere feedback op mijn blogs heeft hier bij geholpen. Zij gaven mij handvatten en het vertrouwen om verder te schrijven. Ik durf met meer lef te schrijven en zelfs mijn stukken te publiceren! Dank!"

Ragnild Zonneveld

Ragnild Zonneveld

specialist hoogbegaafdheid

"Mede dankzij de begeleiding en feedback van Miloe zijn er inmiddels verschillende blogs van mij gepubliceerd. Dat had ik niet durven dromen. Ook ben ik verder op weg geholpen met mijn boek. Eigenlijk durf ik sinds de blogtraining pas tegen mezelf te zeggen dat ik kán schrijven."

Natanja-de-Bruin-2017-CR_EmmilyB-17_Fotor-320x320

Natanja de Bruin

Organisatieadviseur

"Miloe geeft in haar training Verhalend leren bloggen een gevarieerd aanbod aan opdrachten, waardoor ik wekenlang met schrijfkoorts rondliep. Ik dacht de nodige schrijfvaardigheden te bezitten, maar werd tóch uitgedaagd om dieper op de materie van het leren schrijven in te gaan. Ik leerde onder andere hoe je een persoonlijk onderwerp universeel kan maken zodat het zoveel mogelijk lezers aanspreekt, hoe dialogen werken, ik oefende met het schrappen van mijn allerlaatste zin, en verrek, dat werkt. Door je werk te bespreken met andere deelnemers ontdekte ik het effect van mijn teksten op anderen, wat ontzettend interessant en leerzaam is. Miloe heeft oog en oor voor iedereen, is toegankelijk en weet met kalme stem en stimulerende feedback haarfijn duidelijk te maken waar het anders kan. Een aanrader voor iedereen die zijn of haar schrijfvaardigheden wil uitbouwen."

Michelle Jeucken

Michelle Kevenaar-Jeucken

Rechercheur

"'Wat wil je nu eigenlijk zeggen?’ is de simpele en belangrijke vraag die Miloe in haar cursus Verhalend Leren bloggen vaak stelde. Ze weet door dit soort vragen en feilloos tot de kern te komen. Dat samen met haar jarenlange ervaring zorgt dat ze je schrijven naar een hoger niveau tilt. De cursus en Miloe hebben gezorgd dat mijn liefde voor schrijven nog groter is geworden en ik  mijn perfectionisme behoorlijk los heb kunnen laten. Dit heeft iets heel moois vrijgemaakt, ik heb het gevoel dat ik steeds meer leer schilderen met woorden en ervaar veel meer vrijheid in mijn schrijven. Ik heb van de cursus genoten!"

6f6cde_klaartjevangasteren

Klaartje van Gasteren

Coach en partner bij de School voor Transitie

"Deze schrijftraining was precies wat ik nodig had om mijn schrijfblokkade op te heffen. De praktische regels en tips hebben me meer houvast gegeven in het schrijven, en ik zie ineens overal mogelijkheden om over te schrijven. Er was een goede balans tussen theorie en opdrachten en de feedback van zowel de groep als Miloe waren scherp en bemoedigend."

emelie

Emelie Walraven

Consultant

"Leuke en leerzame training gehad van Miloe! Grootste les: oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Ik kwam er achter dat er veel meer inspiratie en creativiteit in me zit dan ik van te voren had verwacht. Miloe heeft mij geholpen dit naar boven te halen en hier uitvoering aan te geven in de vorm van verschillende schrijfopdrachten. De persoonlijke feedback op deze schrijfopdracht waren van enorme toegevoegde waarde. Dank!"

r-fgpQFU_400x400

Sandra Temmerman

Ex-topzwemster, coach en ondernemer

"Wat vond ik het spannend om mee te doen aan deze training. Stemmetjes als ‘ik kan dit niet’ en ‘wie zit er op mijn boodschappen te wachten,’ gingen door mijn hoofd. Gelukkig leerde Miloe me hoe ik deze overtuigingen kan doorbreken en wat mijn persoonlijke schrijfstijl is die anderen kan raken. Daarbij heb ik mogen inzien dat schrijven een prachtige manier is om tot een zuivere boodschap te komen. Dit in combinatie met de krachtige technische tools hebben mij het vertrouwen gegeven om te gaan publiceren. Miloe is oordeelloos, kundig en weet je iedere keer weer aan te moedigen. Echt geweldig."

Lydia de Klerk

HR-manager

'Deze training is een enorme aanmoediging geweest om echt de stap te nemen om te gaan schrijven en over die drempel te stappen om mijn schrijfsels te durven delen met de buitenwereld. Op een organische manier loodst Miloe je door de wereld van het Verhalend Bloggen heen en daagt je uit om kritisch te kijken, keuzes te maken, stijlen en nieuwe vormen uit te proberen, dichter naar jezelf toe te schrijven en soms juist op afstand naar je stuk te kijken. Je stukken worden hier interessanter en krachtiger van. Miloe stimuleert de individuele ontwikkeling van iedere cursist zonder oordeel maar wél met directe, soms confronterende feedback, suggesties en soms het verzoek opnieuw te kijken wat je met een stuk zou kunnen doen. Ik heb er veel aan gehad en merk dat ik creatiever maar ook kritischer ben gaan schrijven met een betere fundering en een berg aan nieuwe ideeën!'

Frances Jonkers

Loopbaan- en levenscoach

'Bij Miloe leerde ik vooruit te stappen in schrijven. Ik leerde dat schrijven me helpt om diepere lagen in mezelf onder woorden te brengen. Herinneringen aan het papier toe te vertrouwen zodat er ineens taal voor is. Miloe is een meester in het aansluiten bij waar jij bent. Ze verandert je niet, ze moedigt aan, inspireert en gaat voor.'

Muriel Gordijn

Projectleider

'Miloe is heel bevlogen en betrokken bij iedereen. Al in de eerste les is haar missie helder: nog meer mensen aanmoedigen vooral hun eigen teksten te delen in plaats van vooral op andere verhalen te reageren. Ze heeft een mooie, inhoudelijk online leeromgeving opgezet waarin theorie en oefeningen elkaar versterken. En die oefeningen, die zijn soms best pittig. Want hoe rem je op tijd en vertel je met zintuigen beeldend jouw verhaal? Kortom: een leerzame en inspirerende training waar ik met veel plezier en nog meer schrijfzin op terugkijk.'

Scroll naar boven